Index Vakbarát Hírportál

Lemondott egy mexikói miniszter, miután 38 percig váratott egy teli utasszállítót

2019. május 27., hétfő 23:30 | aznap frissítve

Le kellett mondania a mexikói környezetvédelmi miniszternek, miután 38 percig a földön tartott egy repülőt, amit pont lekésett volna, írja a Guardian. A gép 198 utassal a fedélzetén készen állt a felszállására, amikor bemondták, hogy "elnöki utasításra" várakozniuk kell. Végül megérkezett Josefa González Blanco környezetvédelmi miniszter, és a gép elindult, de az egyik utas lefényképezte a minisztert, és nyilvánosság elé tárta az esetet. 

González Blanco hamarosan beadta a lemondását, és elnézést kért, amiért hátráltató tényező volt az helyi közélet megtisztításában. Mexikóban ugyanis Andrés Manuel López Obrador elnök azzal tett rendkívüli népszerűségre szert, fennhéjázó elődjeivel szemben a nép egyszerű gyermekeként és tagjaként jelenik meg, aki leáll szelfizni, út menti krimókból posztol képeket a Facebookra, népies mondásokkal nevetteti meg közönségét, és általában véve elutasítja az állam vezetéséhez kapcsolódó pompát és pénzszórást.

Ő maga a nép között, turistaosztályon utazik, a mexikói elnöki rezidenciából pedig múzeumot csinált, miközben továbbra is saját házában lakik. Így érthető, hogy mennyire rossz húzás volt egy miniszter részéről, hogy visszaélt a hatalmával. Az elnök rendkívül sajnálatosnak nevezte a dolgot, amiért a távozó miniszter teljes felelősséget vállalt. 

Rovatok