Index Vakbarát Hírportál

Felhőkarcoló tetejére zuhant le egy helikopter Manhattanben

2019. június 10., hétfő 20:19

Egy épület tetejére zuhant le, majd kigyulladt egy helikopter New York város Manhattan negyedében, a Times Square északi részéhez közel helyi idő szerint hétfő délután kettő óra körül. A helyszínre nagy erőkkel vonult ki a rendőrség és a tűzoltóság, akik megkezdték a helyszín biztosítását, valamint a lángok oltását. 

A helyi rendőrségi szóvivő szerint egyelőre nem lehet semmit tudni a sebesültek számáról és állapotáról, később ígértek tájékoztatást. Később megerősítették, hogy a balesetnek egy halottja volt, a helikopter pilótája. Megszólalt az esettel kapcsolatban Andrew Cuomo, New York állam kormányzója, aki egyértelműen balesetként kezeli az ügyet, és kizárta a terrortámadás lehetőségét. 

A baleset az AXA Equitable Center épületét érinti, ami a francia AXA biztosító és bank leányvállaltának amerikai központjának ad elsősorban helyet. Az épületben található még a BNP Paribas, Citibank és a Willkie Farr & Gallagher ügyvédi iroda központja is. Fontos részlet, hogy az épületen nem volt helikopter leszálló. 

Egyelőre egy szemtanú szólalt meg, egy közelben lévő étterem felszolgálója, aki arra lett figyelmes, hogy az emberek menekülnek az épületből, töb embert pedig a hatóság emberei kísérik. A CNBC tudósítója szerint többen is arról beszéltek, hogy megremegett az épület, amikor becsapódott a helikopter.

Rovatok