Index Vakbarát Hírportál

Trump azt ígérte, meggyógyítja a rákot, ha újraválasztják

2019. június 19., szerda 13:33

Donald Trump megígérte, ha elnökként újraválasztják, megtalálja a gyógymódot a rákra és kiirtja az AIDS-et a betegségek közül.

Ezt még a kedd esti kampányindítóján mondta, tízezres tömeg előtt, a floridai Orlandóban, miután bejelentette, hogy újra elindul az elnökségért, írja a Gizmodo.

Trump már korábban is tett olyan ígéreteket, amiket nem tartott be: beszélt például arról, hogy csökkenti a gyógyszerek árát, Mexikó fizetni fog a határfalért, vagy hogy tíz százalékkal kisebb adót kell majd a középosztálynak fizetnie.

Egy héttel korábban a demokrata elnökjelölt, Joe Biden ígérte ugyanezt. Biden azt mondta: "Olyan keményen dolgoztam a karrierem alatt, hogy megígérhetem, ha engem megválasztanak elnöknek, akkor eljön az egyik legfontosabb pillanat Amerika életében: meg fogjuk gyógyítani a rákot."

Trump szerint egyébként a demokraták tönkre akarják tenni Amerikát. "A demokraták csak a saját politikai erejükkel törődnek. Rászálltak a családomra, az üzletemre, a beosztottjaimra, és mindenkire, akit valaha ismertem, és most ti jöttök", mutatott a tízezres nagyságú közönségére.

Rovatok