Index Vakbarát Hírportál

2 pilóta meghalt, amikor egy repülő túlfutott a leszállópályán Oroszországban

2019. június 27., csütörtök 09:32

Kényszerleszálláskor túlfutott a leszállópályán, és egy épületnek ütközött csütörtökön egy utasszállító repülőgép a délkelet-oroszországi Burjátföldön. A balesetben a gép két pilótája meghalt, de mind a negyvenkét utas túlélte a balesetet, heten közülük megsérültek.

Az Angara légitársaság An-24 típusú utasszállító repülőgépe Burjátföld székvárosából, Ulan-Udéből repült Nyizsnyeangarszkba. Az orosz Newsru.com szerint az AN-24-es 47 ember volt a fedélzeten, ám nem sokkal ezután az egyik hajtómű felmondta a szolgálatot, így a kapitány a visszatérésről döntött, ezt jelentette a földi irányításnak is Nyizsnyeangarszk településen. 

Mivel az egyik hajtómű nem működött, a gép fékezni sem tudott, körülbelül száz méterrel túlment a leszállópályán, és orrával a reptér egyik kiszolgáló létesítményének ütközött, majd lángra lobbant.

Minden utast sikerült kimenteni a gépből, de a pilóta és a fedélzeti mérnök nem élte túl a balesetet. Az orosz Nyomozati Hatóság (SZK) eljárást indított, a tömegközlekedés biztonsági szabályainak megszegésének gyanújával. A két halálos áldozat családjának egymillió rubeles (4,5 millió forintos) azonnali kártérítést folyósítanak.

(MTI, Newsru)

Rovatok