Index Vakbarát Hírportál

Kiskorúak szexkereskedelmével tartóztatták le az amerikai milliárdos Jeffrey Epsteint

2019. július 7., vasárnap 09:43

Kiskorúak szexkereskedelmének vádjával tartóztatta le az FBI az amerikai milliárdos vállalkozót, Donald Trump és Bill Clinton közeli barátját, Jeffrey Epsteint, akinek hétfőn kell megjelennie a bíróság előtt. A vád szerint a férfi több tucatnyi kiskorút (legfeljebb tizennégy-tizenöt éveseket) ugyanolyan módon használt ki: készpénzzel fizetett nekik egy masszázsért, ami gyorsan szexuális zaklatásba fordult át, mindez a férfi előkelő New York-i Upper East Side-on lévő villájában vagy a Palm Beach-i otthonában. Emellett 2002 és 2005 között több tucatnyi kiskorú kereskedelmében vett részt New Yorkban és Floridában, emiatt akár negyvenöt évnyi börtönt is kaphat. 

A The Daily Beast szerint Epstein több beosztottja is segédkezett neki abban, hogy megfelelő kiskorú lány áldozatokat találjon, akik közül néhányan végül szintén további sorstársakat szereztek be a férfinak.

A férfi törvénytelen vonzódása a kiskorúakhoz nem újkeletű dolog: több mint egy évtizede lépnek elő a férfi áldozatai a nyilvánosság elé azzal, hogy Epstein megerőszakolta őket, folyamatosan ment az ügyekben a nyomozás, cselekményeiről többször írt a sajtó, mégsem ítélték eddig hosszabb időre börtönre. Epstein ügyvédeinek és nagyhatalmú ismerőseinek segítségével sikerült kijárnia, hogy amikor 2007-ben robbant a hír, hogy kiskorúakat kényszerít szexre, a milliárdosnak szövetségi szinten nem kellett felelnie tetteiért, csak kétrendbeli, kiskorúakkal folytatott szexuális aktus miatt kellett bűnösnek vallania magát Palm Beach-ben, emiatt kellett aztán 13 hónapot ülnie.

Azt is egy Palm Beach-i börtön privát részlegén, ahonnan simán kijárhatott dolgozni irodájába. Az ezt követő házi őrizetet pedig szimpla felügyeletre változtatták, ami azt jelentette, hogy a milliárdos Palm Beach-i otthonából több alkalommal is utazgathatott New York-ba (ahol szintén van saját lakása), valamint a Virgin-szigetekre, a saját privát szigetére. Az egyetlen, amiben ugyanúgy osztozott a börtönviselt pedofilokkal, hogy szabadulása után ő is felkerült a nyilvántartott szexuális bűnözők listájára.

Az ügyet képviselő ügyész most azt mondta:

Ha a mostani vádak igaznak bizonyulnak, az csak azt bizonyítja, hogy Epsteint már tizenkét évvel ezelőtt is meg kellett volna vádolnia a szövetségi ügyészeknek. A pénzével több mint egy évtizednyi időt vehetett magának arra, hogy elkerülje az igazságszolgáltatást, de szerencsére nem örökké. 

A 2016-os elnökválasztási kampány alatt egyébként barátját, a jelenlegi elnök Donald Trumpot egy nő azzal vádolta meg, hogy Jeffrey Epstein buliján Trump állítólag az ágyhoz kötözte, megerőszakolta és meg is verte. Mindezt akkor, amikor a nő még csak tizenhárom éves volt.

Rovatok