Index Vakbarát Hírportál

Már Athént is elérte az erdőtüzek füstje

2019. augusztus 13., kedd 09:54

Újabb erdőtüzek kaptak lángra Görögországban, ahol már eddig is több mint ötven helyszínen kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak, írja az MTI.

Lángok csaptak fel Évia szigetén és az Athéntól északra fekvő Thívában, ahol a tűzoltóság szerint komoly a helyzet. De az Athéntól szintén északra lévő Marathon településen is tűz pusztít. Szemtanúk szerint az erdőtüzek helyszínétől mintegy 90 kilométerre fekvő görög fővárosban, Athénban is érezni és látni a füstöt.

Wildfires spread quickly overnight in a suburb of Athens in Greece, before more than 100 firefighters rushed in to keep the blaze under control.

For the latest world news, head here: https://t.co/RrS6AmeDK5 pic.twitter.com/NJDwRveRX7

— Sky News (@SkyNews) August 13, 2019

Az Express nevű brit lap szerint a görög Elafonisos-szigeten már a legmagasabb riasztás van érvényben, a kempingekből és a szállodákból evakuálták a vendégeket. De tűz pusztít Pelaponessusban is. A brit külügyminisztérium ajánlást adott ki, amelyben felszólították állampolgáraikat, hogy kövessék a görög hatóságok utasításait.

Az oltást nehezíti, hogy a tűzoltók 40 fokban és erős szélben próbálják oltani a lángokat. A szárazság pedig nem könnyíti meg a munkájukat.

Cipruson hatalmas erdőtűz ütött ki Limassol közelében, tűzoltók és önkéntesek százai próbálják megfékezni a lángokat, és tűz pusztít a Kanári-szigeteken is, ahol 23 kilométeres kiterjedésű erdőtűz van, ezer embert kellett kitelepíteni.

Rovatok