Index Vakbarát Hírportál

Éhen halt a malajziai dzsungelben eltűnt 15 éves brit lány

2019. augusztus 15., csütörtök 11:14

A malajziai rendőrség szerint az éhezés és a stressz okozta belső vérzésben halt meg Nora Quoirin, akinek a meztelen holttestét kedden találták meg a dzsungelben.

A 15 éves brit lány augusztus 4-ére virradóra tűnt el a Kuala Lumpurtól délre lévő, Seramban közelében található dzsungel üdülőhelyéről. Apja aznap reggel üresen találta a szobáját, az ablaka nyitva volt. A család szerint a holoprosencephalia nevű agyi rendellenességgel született Nora nem volt kóborlós személyiség volt, ezért attól tartottak, hogy a gyereket elrabolták. 

A rendőrség csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzottak szerint azonban a boncolás nem mutatott semmi arra utalót, hogy a lányt elrabolták vagy megerőszakolták volna. Volt ugyan néhány zúzódás a lábán, de nem ez okozta a halálát, írja a CNN. A rendőrség szerint két-három nappal korábban halhatott meg, minthogy a holttestét megtalálták - ami azt jelenti, hogy eltűnése után még 6-7 napig élhetett a dzsungelben.

Ez a tény különösen fájdalmas lehet a szülőknek, akik a lány megtalálására 10 ezer font jutalmat ajánlottak. A keresésben több mint 300 embert vett részt, a holttestet pedig 9 nap után, mindössze két kilométerre a szállástól találták meg. 

Rovatok