Index Vakbarát Hírportál

Strache az ingatlanszakmában folytatja

2019. augusztus 23., péntek 16:34

Egy tévéinterjúban jelentette be Heinz-Christian Strache, hogy sikerült munkát találnia a magánszektorban. Az ibizai botrányba belebukott egykori osztrák alkancellár azt mondta, hogy

a hónap végétől van munkaviszonyom, de még nem szeretnék többet mondani róla. Egy cégnek fogok dolgozni, és gazdasági téren új irányba állok.

Strache május 22. óta nem kapott fizetést a radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárttól (FPÖ), amelynek 2005-től tizennégy éven át az elnöke volt. Habár a politikus eredeti foglalkozása fogtechnikus, ennél azért jobb munkát sikerült találnia, ugyanis az osztrák sajtó tudni véli, hogy a Kyatt-Gruppe Immobilien Entwicklung nevű ingatlanfejlesztő cégnél fog dolgozni, amelynek többségi tulajdonosa, Siegmund Kalbecher a Szabadságpárt gazdasági holdudvarához tartozik. A cégnek Badenben és a burgenlandi Locsmándon van luxusszállodája.

Strache május végén kényszerült lemondani az alkancellári és a pártelnöki pozícióról, miután előkerült egy ibizai villában, rejtett kamerával készített felvétel, amelyen Strache zsíros állami megbízásokat ígér egy rejtélyes orosz nőnek, akiről azt hiszi, hogy egy oligarcha unokahúga, amennyiben cserébe a nő pénzzel és médiával támogatja a pártot. A botrány nemcsak Strachét sodorta el, hanem végül Sebastian Kurz koalíciós kormányát is, amit bizalmatlansági indítvánnyal buktattak meg május 27-én.

A történtek óta Strache távol tartotta magát a közélettől, a felesége, Philippa viszont indul a szeptemberi ausztriai parlamenti választásokon az FPÖ bécsi listájának harmadik helyén.

Rovatok