Index Vakbarát Hírportál

Heten meghaltak Mallorcán, miután összeütközött egy helikopter és egy kisrepülő

2019. augusztus 25., vasárnap 15:49 | aznap frissítve

Mallorcán az incai kórház közelében összeütközött egy helikopter és a kisrepülőgép, mindkét jármű utasai életüket vesztették - írja a Sky News.

A La Sexta nevű helyi lap azt írja, hogy a balesetben a repülőgép két utasa, valamint a helikopter három utasa vesztette életét, köztük egy gyerek is. A legfrissebb információk szerint viszont hét áldozata van a balesetnek, a repülőgépen ugyanis öten voltak, ketten közülük gyerekek. 

A repülőgép a baleset után egy farmra zuhant. A mentők nagy erőkkel vonultak ki a baleset helyszínéhez, de már senki életét nem tudták megmenteni. Egy személyt láttak el füstmérgezés miatt.

A Twitteren az az információ terjed, hogy a balesetben érintett helikopter egy Bell 206-os volt, és hogy német felségjelű gépről lehet szó, de ezt egyelőre hivatalos forrás nem erősítette meg. Egy légi közlekedéssel foglalkozó Twitter azt írja, hogy a helikopter a RotorFlug nevű, kifejezetten turisztikai utazásokra szakosodott cég gépe volt. A cég német, de van telephelye Palma de Mallorcán, ami a baleset helyszínétől mindössze 30 km-re található.

Rovatok