Index Vakbarát Hírportál

Orbán levélben gratulált az újonnan megválasztott Hofernek

2019. szeptember 16., hétfő 17:32

Levelet hozott a posta Norbert Hofernek, az osztrák Szabadságpárt új elnökének: Orbán Viktor gratulált neki, méghozzá a megválasztásához, majd pedig hozzátette, bízik abban, "hogy a már múltban is biztos alapokon nyugvó stratégiai együttműködés a Fidesz és az Osztrák Szabadságpárt között a jövőben is folytatódni fog". 

Az MTI szerint a miniszterelnök említi még a "kölcsönös bizalmat" és "a keresztény-konzervatív értékeken nyugvó baráti kapcsolataikat" is.

Olyan időben veszi át hivatalosan is a pártelnöki stafétabotot, amikor mind Európa, mind pedig országaink előtt emberpróbáló kihívások állnak. Elég, ha a kontinens egyre inkább csökkenő globális gazdasági szerepére és a határainkat veszélyeztető migrációs fenyegetésre gondolunk

– írta levelében.

Hofer mérsékelt politikusnak számít az FPÖ-n belül, bár bírálói időnként báránybőrbe bújt farkasnak szokták nevezni. 2016-ban második helyen végzett az elnökválasztáson Alexander Van der Bellen jelenlegi államfővel szemben.

Orbán Viktor egyébként mostanában sok levelet kiküldött: például a nyugdíjasoknak, a hoppon maradt Matteo Salvininek, és Giueseppe Conténak is.

Rovatok