Index Vakbarát Hírportál

Lemondott egy püspök, miután „szexuális természetű viselkedéssel” vádolták meg

2019. október 5., szombat 08:46

Új-Zélandon lemondott egy fiatal nő által „elfogadhatatlan, szexuális természetű viselkedéssel” vádolt püspök az ügyében lefolytatott vizsgálat után, írja az MTI.

Ferenc pápa elfogadta Charles Drennan, Parlmerston North püspöke lemondását – tudatta szombaton John Dew, Új-Zéland érseke a szigetország püspöki konferenciájának honlapján ismertetett közleményében. A vizsgálatot az új-zélandi katolikus egyház független vizsgálati szerve folytatta le.

„A katolikus egyház szemében Drennan püspök viselkedése teljesen elfogadhatatlan” – fogalmazott az érsek. Egyúttal maradéktalan támogatásáról biztosította a nőt, hogy előállt a kérésére a nyilvánosság előtt nem részletezett panaszával. John Dew egyúttal mindenkit arra bátorított, hogy értesítse az egyházat a rendőrséget vagy más hatóságokat, ha helytelen viselkedés áldozatává vált.

Charles Drennan, akit 2012-ben neveztek ki Palmerston North püspökévé, 1960-ban született, 1996-ban szentelték pappá az egyházkerület honlapján olvasható életrajz szerint.

Új-Zélandon a katolikus a legnagyobb keresztény felekezet, a lakosság több mint 12 százaléka tartozik hozzá a 2013-as népszámlálási adatok szerint.

Rovatok