Index Vakbarát Hírportál

Holtan találták a Mallorcán eltűnt magyar testvérek egyikét

2019. október 29., kedd 13:21

Kedden délelőtt még keresték a Mallorcán múlt héten eltűnt kisvárdai születésű testvérpárt, kedd kora délután viszont arról tájékoztatta a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára az MTI-t, hogy a mallorcai csendőrség főnökének tájékoztatása szerint újabb holttestet találtak, és ez az eltűnt 18 éves magyar férfi holtteste. A holttestet a személyleírás és a megtalált hátizsákban lévő iratok alapján azonosították. Az államtitkár együttérzését fejezte ki a gyászoló családnak.

A Diario de Mallorca helyi lap a hétvégén írt arról, hogy eltűnt magyar turisták után kutatnak nagy erőkkel a mallorcai hatóságok. Információi szerint a sziget délkeleti részén fekvő Cala d'Or üdülőhely egyik hoteléből jelentették, hogy két szállóvendégüket napok óta nem látták. Noha a helyi hatóságok hivatalosan nem erősítették meg az eltűntek személyazonosságát, a lap szerint egy magyar testvérpárról, egy 18 éves férfiról és egy 30 éves nőről van szó.

Menczer Tamás korábban aFacebook-oldalán azt közölte: a testvérpár utáni keresést kiterjesztették, a tengeri áramlatok irányát is figyelembe véve.

Rovatok