Index Vakbarát Hírportál

Gyilkosság miatt tartóztattak le egy neves orosz kutatót, miután megtalálták nála egy nő karját

2019. november 10., vasárnap 10:34 | aznap frissítve

A szentpétervári rendőrség letartóztatott egy ismert orosz tudóst, miután a hátizsákjában megtalálták nála egy nő karját – írja a BBC.

Oleg Szokolov részegen beesett a Mojka folyóba, miközben próbált megszabadulni áldozata maradványaitól. A rendőrök is így találták meg, a hátizsákjában pedig ott volt egy nő karja is.

Ezután mentek a lakására, ahol egy egykori tanítványa lefejezett holttestét találták meg. Az áldozat a hírek szerint Anasztaszija Jescsenko, egy 24 éves kutató, akivel Szokolov több művet is jegyzett közösen.

A docenst ezután emberölés gyanújával letartóztatták a rendőrök. Szokorov később beismerte a bűnösségét, azt mondta, az volt a terve, hogy miután megszabadul az áldozattól, Napóleonnak öltözve öngyilkos lesz.

A tettét megbánta, azt mondta a rendőröknek, hogy a 24 éves nő a szeretője volt, akivel csúnyán összeveszett, ezért ölte meg, majd vágta le a fejét, a lábait és a kezeit.

Oleg Szokolov egy elismert Napóleon-kutató, a 63 éves professzor annyira elhivatottan igyekszik feltárni a híres francia uralkodó életének minden mozzanatát, hogy még a Francia Köztársaság Becsületrendje kitüntetést is megkapta ezért.

Számos könyvet írt már Napóleonról, valamint több filmnél is közreműködött szakértőként.

Szokolov a szélsőjobboldali Marine LePen unokahúga, a szintén szélsőjobbos Marion Maréchal által alapított elitképző, a Francia Társadalomtudományi, Közgazdasági és Politikai Intézet (Issep) tagja is volt, de a konzervatív vezetők képzését célzó intézet tudományos testületéből a gyilkosság első hírére kitették.

„Elborzadva olvasunk arról a gonosz bűntényről, amiben Oleg Szokolov bűnös. Sosem gondoltuk volna, hogy el tud követni egy ennyire gyűlöletes cselekedetet" - írta az intézet a közleményében.

Rovatok