Index Vakbarát Hírportál

50-nél is több sérült és legalább 15 halott egy bangladesi vonatbalesetben

2019. november 12., kedd 10:08 | aznap frissítve

Frontálisan ütközött kedden két, azonos sínpáron közlekedő vonat Bangaldesben. A helyi rendőrség közlése szerint a balesetben legalább 15 fő vesztette életét, további legalább 58 ember pedig megsérült. Az Udayan Express és a Turna Nishita a fővárostól, Dakkától kb. 80 kilométerre, Brahmanbariában ütközött egymással. Az illetékes rendőrfönök, Anisur Rahman, az Anadolu Hírügynökségnek azt  mondta, hogy a halottak számára várhatóan emelkedni fog, mivel valószínűleg több utas is a roncsok alá szorult, írja az Aljazeera.

A vasúttársaság illetékesei szerint elképzelhető, hogy a jelzőberendezés hibásodott meg, ám a baleset körülményeit még vizsgálják. Abdul Hamil bangladesi államfő és Sheikh Hasina kormányfő részvétüket fejezték ki a történtek miatt. A vonatbalesetek viszonylag gyakoriak Bangladesben, és jellemzően infrastrukturális vagy technikai okok miatt következnek be.

(Borítókép: Bangladesiek egy vasúti baleset helyszínén ahol két azonos sínpáron közlekedő személyvonat frontálisan ütközött a Brahmanba körzetbeli Kaszba Upazilában 2019. november 12-én. Fotó: MTI / EPA)

Rovatok