Index Vakbarát Hírportál

Közzétették a felvidéki buszbalesetben elhunytak keresztnevét

2019. november 15., péntek 07:40

Csütörtökön közzétette a rendőrség a szlovákiai buszbalesetben elhunytak keresztnevét és életkorát. A lista szerint a Nyitrai járásban bekövetkezett tragikus balesetben elhunyt 12 főből öten voltak 18 év alattiak. Lapinformációk szerint az elhunyt fiatalok a nyitrai műszaki szakközépiskola, valamint a Párovská utcai gimnázium tanulói voltak.  Az elhunytak többsége a főként magyarok lakta Kolon községből származott, köztük egy házaspár is, akinek két gyereke maradt árván. 

Egyes információk szerint további 15 fő, más értesülések szerint 17 fő sérült meg a balesetben, ami akkor következett be, amikor egy teherautó összeütközött a busszal. A baleset következtében többen kiestek a buszból, a környéken kellett kutatni utánuk.

A szlovák kormány gyásznapot rendelt el péntekre a Nyitragerencsér közelében történt, 12 halálos áldozattal járó buszbaleset miatt csütörtöki rendkívüli ülésén. Ez volt az egyik legtöbb halálos áldozattal járó baleset az ország történetében. Hasonló léptékű tragédia legutóbb 2009-ben történt Szlovákiában, akkor a Breznóbányához közeli Garamszécsen, a vasúti átjárónál ütközött vonat és autóbusz.

(Parameter.skhttps://www.tvnoviny.sk/)

Rovatok