Index Vakbarát Hírportál

Kínos és borzongató interjút készítettek az Epstein-ügyben érintett András herceggel

2019. november 16., szombat 09:50

Hosszú, zavarba ejtő interjút készített a BBC Erzsébet királynő fiával, András yorki herceggel, aki a pedofil milliárdos emberkereskedő Jeffrey Epstein közeli barátja volt, és egy, már felnőtt korú nő vádolta meg azzal, hogy szexuálisan kihasználta őt még, amikor még fiatalkorú volt. A most 36 éves Virginia Roberts szerint András három alkalommal érintkezett vele szexuálisan Epstein bizarr pedofil szigetén.  

Andás herceg azóta sokszor próbálta már tompítani a vádak élét, és igyekezett magát minél távolabb helyezni Epstein rémtetteitől, azonban továbbra is nyitott, mennyire vette igénybe az azóta a börtönben különös körülmények között meghalt Epstein szolgáltatásait. Mindenesetre korábban minden követ megmozgatott, hogy az ügyben nyomozó újságírókat megakadályozza az ügy nyilvánosságra hozásában.

A BBC a teljes interjút szombaton este – magyar idő szerint tízkor  fogja műsorra tűzni, de néhány részletet már most kiszivárogtattak belőle. András például a nővel kapcsolatban azt állítja, nem emlékszik arra, hogy valaha is találkozott volna vele.

A Daily Mail a királyi családhoz közeli forrásokból úgy értesült, hogy a felvétel csütörtökön, a Buckingham palotában készült, és az interjúban András herceg komoly kérdésekkel sorozták meg a szexuális életétől kezdve az igencsak kínos részletekig. A lényeg szerintük viszont az, hogy Andrásnak nincs köze az Epstein-ügyhöz.

Egy jelenlévő szerint a királynő kedvenc fiának tartott András az interjú alatt végig alázatosnak és őszintének tűnt. Az interjú nem irányított, azaz a palota nem kérte be előre a kérdéseket, és nem is kérte, hogy miket tegyenek fel a hercegnek.

Az igen ritka amúgy, hogy a királyi család egy tagja részletes interjút adjon, ilyet csak Diana és Károly herceg tettek, akik a sikertelen házasságukról beszéltek részletesen. A lap azt is közölte, hogy András beszélt az interjú előtt a királynővel, aki tud róla és hozzájárulását is adta, hogy elkészüljön ez az interjú.

Rovatok