Index Vakbarát Hírportál

Felrobbant fűtőcső miatt haltak meg öten egy orosz hotelben

2020. január 21., kedd 05:55

Öten meghaltak és hatan megsérültek az oroszországi Perm városának egyik hoteljében, amikor felrobbant egy fűtőcső, írja a Euronews. A kilencszobás hotelt egy társasház pincéjében üzemeltették. Az áldozatok között egy gyerek is van, három embert pedig égési sérülésekkel kellett kórházba szállítani.

Egyelőre keveset tudni a részletekről, de a fűtőcső felrobbanása miatt fűtés és meleg víz nélkül maradt 20 épület, köztük egy kórház, egy iskola és egy óvoda is, mindez a tél közepén, amikor a hőmérséklet 0 és -7 fok között ingadozik.

A tragédia hatására egy orosz törvényhozó arról nyilatkozott, hogy ideje lenne a kormánynak betiltani az olyan hoteleket vagy hosteleket, amelyeket társasházak pincéjében hoztak létre. Oleg Melnyicsenko szerint nem szabadna szállást nyitni azokban a pincékben, ahol a társasházak összes csővezetéke található.

Egyébként 2019-ben hozott az orosz parlament egy olyan törvényt, amely tiltja, hogy társasházakhoz tartozó lakásokat hotelként vagy hostelként adják ki, de a szigorítás nem vonatkozik az épületeket pincehelységeire.

Rovatok