Index Vakbarát Hírportál

Szlovákiában kamionokat borított fel a szélvihar

2020. február 4., kedd 12:50 | aznap frissítve

A Magyarországon is szélviharral érkezett hidegfront Szlovákiában már komoly gondokat okozott. Pozsonyban 118 km/órás széllökéseket mértek, az orkán erejű szél pedig felborított két kamiont, írja a Parameter.sk.

Pozsonyban, a Kikötői hídon délelőtt borult fel egy kamion az erős szél miatt, és üzemanyag szivárgott az útra. De felborult egy kamion a Senicai járásban is. A balesetek miatt senki nem sérült meg.

Több helyen kidőlt fák akadályozzák a közlekedést, de gond van a vasúti közlekedéssel is, a Malackyból Pozsonyba tartó vonatjáratot törölték, más vonalakon több mint félórás késéssel közlekednek a járatok. Délig 70 helyre riasztották a tűzoltókat. Pozsonyban már vörös riasztás van érvényben a viharos szél miatt.

Frissítés: Több mint tízezer háztartás maradt áram nélkül Ausztriában a viharos időjárás miatt kedden, írja az MTI.

A néhol 150 km/órás sebességgel érkező Petra nevű ciklon egész Ausztriában fennakadásokat okozott. A vihar fákat csavart ki, és megrongált több áramvezetéket, háztetőt és autót is. Egyelőre sérültekről nincs hír, de a tűzoltókat csaknem 500 esethez hívták ki.

A szél mellett több tartományban is heves esőzések vannak: Felső-Ausztria sok települését elöntötte a víz, Tirolban a földcsuszamlások pedig helyenként érintették az országutakat is. A magasabban fekvő területeken nőtt a lavinaveszély, a vihar miatt pedig bezárt számos turistalátványosság Bécsben, köztük a schönbrunni kastélypark és a lainzi állatkert is.

Rovatok