Index Vakbarát Hírportál

Gyereket fújt el, kerítést döntött ki a Ciara Nagy-Britanniában

2020. február 10., hétfő 10:10

Noha a Ciara nevű viharciklon már Magyarországra is megérkezett, a vihar egyebek mellett Skóciában, az Egyesült Királyságban, Csehországban, Németországban és Svédországban is jelen van, és továbbra is komoly fennakadásokat okoz a térségekben. Nagy-Britanniában hatalmas áradásokat okozott a vihar, és a korábbi 137 ezer háztartás után vasárnap éjjel újabb 20 ezer otthonban voltak áramkimaradások miatta az országban.

A Ciara a legerősebb vihar a térségben 2013 óra, óránkénti 130 kilométeres széllökések is kísérhetik.  

A hétfői hírek szerint 156 km/h-s széllökések is előfordultak az országban, emiatt számos járatot töröltek, és fennakadások vannak a tömegközlekedésben is. Az ország egyes részein hóviharokra, akár 20 centi hóra is számítani kell. Áradások miatt 162 helyen van érvényben figyelmeztetés jelenleg az országban, ahol a következő 48 órában kell még komoly vészhelyzetekre számítani.

A Sky News egymás után publikálja a videókat a Ciara hatásairól, alább az látható, amint Blackpoolban elfúj, elsodor egy gyereket az utcán a széllökés.

A széllökések emellett kukákat reptettek a magasba, ajtókat vágtak ki, sőt, Leedsben kamera rögzítette, ahogyan egy kerítést is kidöntöttek – az arra közlekedő járókelő kis híján alákerült. 

A Ciara már Magyarországra is megérkezett, Sopronban 106 km/h-s széllökést mértek. A katasztrófavédelem figyelmeztetést adott ki a vihar miatt, a javaslatokat itt szedtük pontokba. 

(Independent, Telegraph, Sky News)

Rovatok