Index Vakbarát Hírportál

Meghatotta a karácsonyi üzenet a legkeresettebb szlovák bűnözőket

2020. február 13., csütörtök 14:32

Valószínűleg a rendőrség sem gondolta túl erős próbálkozásnak, hogy a sikerrel járnak, ha karácsonykor Mikulás-sapkával díszített képeslapon szólítják meg a legkeresettebb bűnözőket, de azóta ketten már önként jelentkeztek - írja a Paraméter

A szlovák rendőrség a közösségi oldalon négy bűnözőnek írt karácsony alkalmával. A képeslapon a keresett személy sapkával díszített arcképe  mellett karácsonyi üzenetben invitálták őket a pozsonyi börtön címére. 

Telefonon jelentkezett az egykori SIS-ügynök, Ľuboš Kosík, aki a szlovák titkosszolgálat egykori tagjaként részt vett a volt elnök fia, Ifj. Michal Kováč elrablásában. A férfi már korábban is azt állította, hogy hajlandó tanúskodni a fiú elrablásáról illetve más, a titkosszolgálatokat is érintő ügyekről. A férfit 14 éves börtönbüntetésre ítélték 2,4 millió euró értékű pénzhamisítás miatt. Három éve Maliban elfogták, de két év börtönbüntetés után elengedték, Mali elutasította a kiadatását Szlovákiának. Aztán azzal került be a hírekbe, hogy elrabolták bamakói házából, beszámolója szerint bezárták egy házba, és 2019 júniusáig tartották fogva. 

A férfi azt mondja, hogy nem érti a rendőrség akcióját, mert szerinte tudják a rendőrök, hogy hol van, és már korábban is mondta nekik is, hogy addig nem tér vissza Maliból, amíg nem tudják garantálni a biztonságát. 

A  Kopasz  (Plešatý) becenéven ismert Szűcs Henrich,  január végén adta fel magát önként, szintén a sapkás karácsonyi üzenet hatására. 

Rovatok