Index Vakbarát Hírportál

Palermóban és Firenzében is megjelent a koronavírus

2020. február 25., kedd 08:45 | aznap frissítve

Frissítés 11:22: A bergamói nő megbetegedése miatt 29 útitársát elkülönítették, tőlük már mintát is vettek és az eredményekre várnak. Rajtuk kívül a Mercure Hotel 20 alkalmazottját és vendégét is elkülönítették, mert ők is érintkezhettek a csoporttal. 

Reggel pozitív lett a koronavírustesztje egy firenzei és egy palermói betegnek is, akik influenzás tünetekkel mentek orvoshoz.

Egyikük egy 60 éves vállalkozó, akinek cégei vannak Ázsiában. Miután az első tesztek igazolták a betegséget, a férfit karanténba helyezték a firenzei Ponte a Niccheri kórházban, írja az olasz La Repubblica. A firenzei fertőzött férfi január elején tért vissza Olaszországba keleti üzleti útjáról, de vannak alkalmazottjai, akik nemrég értek haza, elképzelhető, hogy ők fertőzték meg.

A másik beteg egy bergamói olasz nő, aki épp Palermóban tölti szabadságát. Amikor kiderült róla, hogy koronavírusos, őt is elkülönítették: a Cervello kórházban ápolják, ő az első dél-olaszországi eset. Az állapota kielégítő.

Kedd reggel a hivatalos olasz adatok szerint 229 koronavírusos beteg van Olaszországban, és heten haltak meg – mindegyikük idős és egyéb krónikus betegségektől szenvedő ember volt.

Rovatok