Index Vakbarát Hírportál

Egy 111 éves brit lett a világ legöregebb férfija

2020. február 27., csütörtök 12:06

Nagy-Britannia legidősebb férfija, a 111. születésnapját 2019-ben ünneplő Bob Weighton lett hivatalosan is a világ legidősebb férfija, miután 112 évesen meghalt elődje, a japán Vatanabe Csitecu. Weighton 1908. március 29-én született, és tavaly nyáron szerezte meg a Nagy-Britannia legidősebb embere címet, írja a Sky News.

Weighton igazolást is kap majd arról, hogy Guinness-rekorder lett. „Nem érzem elégedettnek magam ettől, mert ez azt jelenti, hogy valaki más meghalt” – nyilatkozta a Sky Newsnak Weighton, aki korábban tanárként és mérnökként dolgozott. 

A nagy-britanniai Altonban élő férfi azt mondja, ez nem valami olyasmi, amiért különösebben megdolgozott volna, ez csak egy tény. Persze, ettől még lehet, hogy ezt mások csodálatosnak találják. Élete során volt már két vagy három operációja, volt maláriás, influenzás, és persze náthás is – szerinte már halottnak kellene lennie, de hát úgy tűnik, ő ilyen túlélő típus, mondta. Nagy-Britannia legidősebb nője, Joan Hocquard egyébként épp annyi idős, mint ő, sőt, egy napon születtek. 

Rovatok