Index Vakbarát Hírportál

Kiakadt az olasz külügyminiszter a franciák koronavírusos viccén

2020. március 4., szerda 09:09

Luigi Di Maio olasz külügyminiszter élesen kritizálta a francia Canal+ csatornát, melynek az egyik szatirikus műsorában lement egy rövid bejátszás, ebben egy olasz szakács zöld anyagot köhög egy pizzára, így jönnek ki az olasz lobogó színei a paradicsomos és a sajtos feltéttel.

„Íme az új olasz pizza, ami az egész világban elterjed majd” – hangzik el a viccesnek szánt álreklámban, ami kiverte a biztosítékot az olaszoknál.

Di Maio elmondta, hogy a koronavírus miatt kialakult vészhelyzetben ilyenekkel viccelődni ízléstelen és tiszteletlen, és felvette a kapcsolatot a párizsi olasz nagykövettel is az ügyben. Az ország mezőgazdasági minisztere is megszólalt, Teresa Bellanova szerint a bejátszás egyáltalán nem vicces, inkább egy egész országot sértenek meg vele, írja a The Local. 

Nem sokkal később a Canal+ bocsánatot kért. Közleményükben azt írták, hogy többször nem kerül adásba a kifogásolt klip, és bocsánatkérő leveleket küldtek a párizsi olasz nagykövetségre is.

Európában Olaszországot sújtja legsúlyosabban a koronavírus: a legutóbbi adatok szerint már 79 halálos áldozata van a járványnak az országban. 

Rovatok