Index Vakbarát Hírportál

El-Al: Nem áll le a budapesti járat

2020. március 6., péntek 16:56

Frissítés: Nem függeszti fel budapesti járatát az El-Al. Az izraeli légitársaság magyarországi vezetője közölte, semmi ehhez hasonló intézkedés nincs, és nincs is tervben.

Felfüggeszti az izraeli légitársaság barcelonai, berlini és zürichi járatait - közölte pénteken az EL-AL.

Vasárnaptól a légitársaság a budapesti járatokat is leállítja,

de a tervek szerint az Amszterdamba, Bécsbe, Brüsszelbe, Bukarestbe, Marseille-be tartó járatok felfüggesztése is megtörténik aznap - derült ki az ynet.co.il izraeli hírportál beszámolójából

A Lufthansa már korábban bejelentette, március 28-ig felfüggeszti izraeli járatait, és ritkítja azokat több más légitársaság, így a Wizzair is.

Izraelben 11 ezer ember van otthoni karanténban - ez tehát nem a fertőzöttek számát jelenti, csak azokat, akiket ennek lehetősége miatt megfigyelés alatt tartanak, ezek között 3500 gyerek van és 200 tanár -, a megerősített fertőzések száma egyelőre csupán 19.  

Tervben van Izraelben a tanítási szünet elrendelése is a jövő hétre - írta a Newsru.co.il, orosz nyelvű izraeli hírportál.

Jelenleg azok, akik  Olaszországból, Franciaországból, Németországból, Svájcból, Spanyolországból, Ausztriából, Japánból, Kínából, Szingapúrból, Hongkongból, Thaiföldről, Dél-Koreából, Irakból, a szomszédos Szíriából és Libanonból lépnének Izraelbe, két hét karanténnal kell számolniuk.

Rovatok