Index Vakbarát Hírportál

Berlusconi 10 millió eurót ad Lombardiának

2020. március 17., kedd 14:57

Olaszország korábbi miniszterelnöke a Facebookon jelentette be, hogy 10 millió eurót adományoz a koronavírus által leginkább sújtott észak-olaszországi Lombardiának.

A poszt szerint ebből az összegből 400 férőhellyel lehetne bővíteni Milánóban az intenzív osztályok kapacitását, de a pénz más, a járvánnyal kapcsolatos azonnali kiadásokra is felhasználható. 

A hétvégéhez képest hétfőn egy kicsit kevesebb új beteg és vasárnaphoz képest némileg kevesebb halálos áldozat volt Olaszországban a  Worldometers  adatai szerint.  A betegek száma még így is nagyon magas, egy északolasz városban, Bergamo kórházában például már annyira nincs hely, hogy a folyosóra rakják a fekvőbetegeket is. Az olasz halálos áldozatok döntően jórészt innen, az ország északi régiójából kerülnek ki.

Csak Lombardiában 1420-an haltak meg, ez nagyjából az összes halálos áldozat kétharmada. Az ország folyamatosan próbál védekezni a járvány ellen, miután karantén alá helyezték Olaszországot, múlt héten bezárt minden hely is, ami nem gyógyszertár vagy élelmiszerbolt. 

Itt megnézheti részletesebben, hogy aktuálisan hogyan áll a járvány a világban.

Rovatok