Index Vakbarát Hírportál

Eljárást indítanak a családját megfertőző román szenátor ellen

2020. március 17., kedd 07:52

Bűnvádi eljárást indít a román ügyészség Vergil Chițac, a Nemzeti Liberális Párt szenátora ellen, amiért az a karantént megszegve koronavírussal fertőzte meg többek között feleségét és gyermekét, írja a Főtér. A politikus egy NATO-találkozóról érkezett haza, és hiába jelezték március 6-án, hogy a francia küldöttség egyik tagja koronavírusos, Chițac ennek ellenére megszegte a karantént, és több emberrel is érintkezett, akiket meg is fertőzött. 

Chițac azzal védekezik, hogy a NATO jelzése után konzultált egy orvossal, aki azt tanácsolta neki, hogy ha nincsenek tünetei, akkor nincs mitől tartania se neki, se másoknak. Ezt olyannyira komolyan vette, hogy március 9-én részt vett a pártja ülésén, ahol rajta kívül száz másik politikus, köztük Ludovic Orban miniszterelnök is jelen volt. Emiatt a komplett román kormány házi karanténba vonult, és mindannyiukon tesztet végeztek el.

A felelőtlensége miatt elkapta a koronavírust Chițac felesége, gyermeke, illetve több liberális politikus, köztük Déva város polgármestere is. Emiatt Déva városházának 600 főnyi alkalmazottját kellett házi karanténba küldeni. 

Chițac állapota azóta súlyosbodott, át kellett szállítani az intenzív osztályra.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, és vannak, akik az Indexet olvassák! Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!

Rovatok