Index Vakbarát Hírportál

A koronavírus első oroszországi áldozata egy idős nő

2020. március 19., csütörtök 09:31

Az RT híre szerint a koronavírus első oroszországi áldozata egy idős nő, akinek más egészségügyi problémái is voltak.  A 79 éves nőt múlt pénteken kezdték el kezelni egy magánklinikán, néhány nap múlva szállították át a fertőzőrészlegre. Súlyos tüdőgyulladásban halt meg, ismert betegségei között szerepelt még a cukorbetegség, érelmeszesedés és szívbetegség is. A járványügyi szakemberek megfigyelés alá helyezték azokat az embereket, akik közvetlen kapcsolatba kerültek az idős nővel. 

A hivatalos adatok szerint eddig 147 fertőzöttet regisztráltak Oroszország területén, közülük már nyolcan felépültek. Kívülről  úgy tűnhet, hogy  a Kínával határos ország nagyon jól reagált a vírusra, mert a méretéhez képest jelenleg elenyésző a fertőzöttek száma. Hogy ez a korán bevezetett hatékony intézkedéseknek köszönhető-e, vagy esetleg a számok kozmetikázásának, azzal ebben a cikkünkben foglalkoztunk részletesen. 

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, és vannak, akik az Indexet olvassák! Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!

Rovatok