Index Vakbarát Hírportál

A briteknél az év nagy részében maradna a „távolságtartás” a vírus miatt

2020. március 20., péntek 14:06

A briteknél az év nagy részében szükség lesz arra, hogy a lakosság a lehető legminimálisabban érintkezzen egymással, legalábbis ezt tanácsolják a kormánynak a tanácsadók – írja a Bloomberg.

A gyakorlatban ez úgy nézne ki, hogy bár a korlátozó intézkedések néha erősödnének, máskor gyengülnének, már nem lenne olyan helyzet, mint a járvány kitörése előtt volt. Tehát a tanácsadók szerint ebben az évben szükséges lesz fenntartani a „social distancing”-ot.

Mindez a mindennapi életre is bőségesen hatással lesz, hiszen ez azt jelenti, hogy még legalább fél évig nem lesznek megtartva rendezvények, nem nyithatnak majd ki, vagy csak korlátozottan a kávézók, éttermek. 

Nagy-Britanniában amúgy továbbra sem rendeltek el olyan szigorú korlátozó intézkedéseket, mint számos más európai országban, és sem az országon belüli, sem a külföldi utazásokat nem korlátozzák, de az iskolákat péntektől bezárják – egyedül az élelmiszerboltokban dolgozók gyermekeinek biztosítanak felügyeletet az iskolákban.

Boris Johnson brit miniszterelnök nemrég azt mondta: a következő tizenkét hétben bizonyosra vehető a fordulat az új típusú koronavírus okozta nagy-britanniai járvány elleni harcban. Johnson a Downing Street-i miniszterelnöki hivatalban tartott csütörtök esti sajtóértekezletén kijelentette: meggyőződése, hogy a meghirdetett intézkedésekkel „kiadjuk az útját ennek a vírusnak”.

(Borítókép: Utasok a metrón Londonban 2020. március 18-án. Fotó: Tolga Akmen / AFP)

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, és vannak, akik az Indexet olvassák! Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!

Rovatok