Index Vakbarát Hírportál

Kijárási korlátozásokat rendelnek el Bajorországban

2020. március 20., péntek 12:54

Cikkünk frissül!

Összefoglaló cikkben szedjük össze, hogyan állnak a koronavírus-fertőzéssel a nyugat-európai országok. 

Spanyolország

Rohamosan terjed az új típusú vírusfertőzés Spanyolországban. Ahogy Madrid tartomány elnöke nyilatkozta csütörtökön, a Covid-19-et várhatóan 10-ből 8 ember meg fogja kapni Madridban, komolyabb problémákat azonban csak a lakosság 15 százalékának okoz majd. Csütörtökön Spanyolországban közel 2000 új fertőzöttet és 171 halottat regisztráltak, így az országban a koronavírus-fertőzésben elhunytak száma meghaladta az ezret

Németország

Németországban Markus Söder, Bajorország miniszterelnöke arról tájékoztatta a lakosságot pénteken dél körül, hogy Bajorországban egyre emelkedik az esetek száma, már nem tudják azonosítani a kontaktokat, ezért szigorúbb intézkedésekre van szükség, különben olyan sorsra jutnak, mint az olaszok vagy a franciák. Ezért péntek éjféltől kijárási korlátozásokat rendelnek el két hétig: eljárhatnak dolgozni és orvoshoz az emberek, de a kórházi látogatás (haláleset kivételével) tilos. A lakosság kimehet sétálni vagy sportolni, de kizárólag egyedül. A boltokban nem várható fennakadás az élelmiszer-beszerzésben, a bankok is nyitva maradnak. Az éttermeket bezárják, de a házhoz szállítás a jövőben is üzemelhet, írja a Focus.de.

Németországból péntekre 2000 új esetről jött hír.

Franciaország

Több mint 100 ezer francia állampolgár rekedt külföldön a koronavírus-fertőzés miatt, akik szeretnének hazajutni, és ennek tervezése folyamatban is van, ám egyelőre a francia külügyminiszter, Jean-Yves Le Drian türelmet kér tőlük, mondta pénteken a CNN szerint.

Belgium

Az országban a vírus megjelenése óta csütörtökön regisztrálták az eddigi legnagyobb napi ugrást az elhalálozások számában: az egészségügyi minisztérium pénteki közlése szerint aznap 16 haláleset történt a koronavírus-fertőzés miatt. Ezzel 37-re emelkedett a halálos áldozatok száma az országban, írja a Guardian.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, és vannak, akik az Indexet olvassák! Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!

Rovatok