Index Vakbarát Hírportál

Amerika fő immunológusa: A világ talán soha nem lesz olyan, mint a vírus előtt

2020. április 7., kedd 21:58 | aznap frissítve

A világ talán soha nem térhet vissza ahhoz, amit normálisnak tartottunk a koronavírus-járvány kitörése előtt – közölte Anthony Fauci, az amerikai Allergia és Fertőzőbetegségek Nemzeti Intézetének (NIAID) vezetője, egyben a Donald Trump által felállított koronavírus elleni akciócsoport vezetője.

Hozzátette, hogy bár később fokozatosan visszatérhetünk ahhoz, hogy újra társadalomként működhessünk, a vírus még akkor is, ha időközben meglesz ellene az oltás, fenyegetést jelent majd. „ Amikor visszatérünk a normális élethez, amikor visszatérünk ahhoz a ponthoz, ahol újra társadalomként tudunk funkcionálni, ha azt akarják, hogy ez olyan legyen, mint a koronavírus előtt, az nem fog megtörténni, mert a fenyegetés itt marad” – fogalmazott.

Azt is elmondta, hogy az embereknek fel kell készülniük arra, hogy a vírus jövőre visszatér. Ugyanakkor nagyon bízik abban, hogy idővel lesz egy megfelelő vakcinánk, és soha nem kerülünk abba a helyzetbe, amiben most vagyunk. Anthony Fauci korábban az amerikai helyzetről azt mondta, hogy több millió megbetegedésre és akár 100-200 ezer közé eső halálozási számra számít.

Az Egyesült Államokban jelenleg 390 ezer fertőzöttet tartanak nyilván, több mint 12 ezren haltak meg a járványban, és 21 ezren gyógyultak már fel. 

 

Rovatok