Index Vakbarát Hírportál

Nem lassul a második hullám terjedése Szingapúrban

2020. április 23., csütörtök 13:12

Sorban negyedik nap 1000 fölötti új koronavírusos megbetegedést regisztráltak Szingapúrban, ahol a járvány második hulláma sokkal jobban terjed, mint az első. A csütörtökön jelentett 1037 új esettel már 11 178 megbetegedésnél tartanak, az áldozatok száma viszont csak 12.

A trend viszont annyiban nem nagyon változik, hogy továbbra is az elszigetelt munkásszállókon terjed inkább a járvány, a 1037 új esetből csak 21 volt szingapúri állampolgár vagy tartós letelepedési engedéllyel rendelkező személy.

A munkásszállókon viszont nem javul a helyzet, itt nagyon sokan vannak összezárva, a mosdók és az étkezők is közösek, és több szobában is 15-20 ember van, ezért is terjed közöttük ilyen gyorsan a vírus.

Indonéziában jelentős katonai mozgósítás kezdődött, mintegy 175 ezer katonát, rendőrt és egyéb, civil rendfenntartót vezényelnek ki az utcára az iszlám világ egyik fontos ünnepe, az  áldozati ünnep, illetve az azzal meginduló tömegek miatt.

A katonai intézkedések április 24. és május 31. között lesznek érvényben, ezek értelmében a hazautazást is megtiltják a lakosoknak. Április 24-től, péntektől leállítják az országon belüli légi és vízi közlekedést. Előbbi legkorábban június 1-én indulhat újra, utóbbit június 8-ig tartják fenn. Ez alól egyedül a teherszállítás kivétel.

Indonéziában eddig 7775 koronavírusos megbetegedést jegyeztek fel, az áldozatok száma 647.

Rovatok