Index Vakbarát Hírportál

Alig van fertőzöttje, de Paraguay az év végéig zárva tartja iskoláit

2020. április 27., hétfő 21:10

Bár Paraguayban eddig csak kevés koronavírus-fertőzöttet regisztráltak a kormány mégis úgy döntött, hogy december végéig zárva maradnak az iskolák. 

Az iskolák zárva tartását Mario Abdo Benitez elnök jelentette be. Azt mondta: „A tudomány bizonyítékai szerint a gyerekekre kevésbé ártalmas a vírus, de a kormány alkotmányos kötelezettsége, hogy megvédje polgárai egészségét." 

A hétmillió lakosú Paraguayban eddig 228 fertőzöttet és 9 áldozatot jelentettek. 

„Tudom, hogy ez a döntés példa nélküli. Az együttműködésre kérnék mindenkit, különösen a szülőket és az oktatási szektort" – mondta Benitez, aki arról is beszélt, hogy a távoktatáshoz fejlesztik majd a technológiájukat is. 

Korábban az egyik oktatási szakszervezet nyilatkozatban panaszkodott arról, hogy a tanárok nem tudják tartani a határidőket, aminek legfőbb oka a gyenge internet lefedettség, egyszerűen nem érnek el diákokat. Az ilyen helyekre az Oktatási Minisztérium azóta fizikai formában, feltehetőleg ez nyomtatványokat jelent, viszi el a tananyagot. A múlt héten pedig az Egészségügyi Minisztérium szervezett kurzusokat a tanároknak, hogy online tanmeneteket alkossanak. 

(via CNN)

Rovatok