Index Vakbarát Hírportál

Akár már június közepétől lehet nyaralni a Kanári-szigeteken

2020. május 30., szombat 21:11

Azon dolgozik a spanyol kormány, hogy az ország egyes térségei akár már júniusban fogadhassanak turistákat, írja az MTI. Reyes Maroto turizmusért felelős miniszter elmondása szerint biztonságos turisztikai folyosót nyitnának, a Kanári- és a Baleár-szigetekre a következő hónap közepétől érkezhetnének vendégek Németországból és a skandináv országokból. Figyelembe vennék a kibocsátó országok járványügyi helyzetét, ezért például a briteket nem engednék be az üdülőhelyekre. Eredetileg úgy számolt a spanyol kormány, hogy júliustól nyitná meg az országot a turizmus előtt. 

A Kanári-szigetek és a Baleár-szigetek egyes részei ( El Hierro, La Gomera és La Graciosa, illetve Formentera)  már hétfőn már a járványügyi korlátozások enyhítésének utolsó, hármas fázisát kezdhetik meg. Várhatóan két hét múlva teljesen feloldják az intézkedéseket. Az még nem tisztázott, hogy a többi tartomány mikor nyithat a turisták felé.

Spanyolország 2019-ben a világ második leglátogatottabb országa volt, 83,7 millió külföldi turistát fogadott. A turizmusból származik a bruttó hazai termék (GDP) 12,3 százaléka. Az ágazat mintegy 2,5 millió embernek ad munkát.

Szombatig 285 ezer fertőzöttet regisztráltak Spanyolországban, a halálos áldozatok száma meghaladja a 27 ezret. A Kanári-szigeteken 2343-an kapták el eddig a koronavírust, a fertőzöttek száma kilenccel nőtt 24 óra alatt. A Baleár-szigeteken 2137 esetet igazoltak, az elmúlt egy napban nem találtak új esetet. 

Rovatok