Index Vakbarát Hírportál

Karanténba került Prága teljes városvezetése

2020. június 18., csütörtök 11:43

Kéthetes házi karanténba kényszerült csütörtöktől Prága egész vezetősége és a cseh fővárosi hivatal több munkatársa is, miután Petr Hlubuček főpolgármester-helyettesnél kimutatták a koronavírusos fertőzést – írja az MTI.

A fővárosi önkormányzati szervek következő napokra tervezett üléseit lemondták, és folyamatban van mindenkinek a tesztelése, aki az utóbbi napokban kapcsolatba került a főpolgármester-helyettessel.

Az MTI szerint három-négy tucatnyi embert köteleztek most karanténra.

Karanténba került a parlamenti alsóház két prágai tagja is, akik találkoztak Hlubučekkel. Radek Vondráček házelnök pedig felszólította a képviselőket, hogy a tárgyalóteremben ismét csak arcmaszkkal jelenjenek meg.

Adam Vojtech egészségügyi miniszter ugyanakkor azt jelentette be, hogy július elsejétől megszűnik az arcmaszkok kötelező használata a tömegközlekedési eszközökön is. Ez alól kivétel lehet Prága és az észak-morvaországi Karviná, ahol a Darkov bányában az utóbbi hetekben több mint 400 fertőzést mutattak ki – erről később születik döntés.

Csehországban március elsején mutatták ki az első koronavírusos fertőzést. Csütörtök reggelig mintegy 10 150-en fertőződtek meg, közülük több mint 7500-an már kigyógyultak a betegségből. A Covid-19 betegség eddig 333 halálos áldozatot követelt az országban.

Rovatok