Index Vakbarát Hírportál

A korlátozások enyhítése óta a legmagasabb fertőzésszámot regisztrálták Spanyolországban

2020. augusztus 19., szerda 19:38 | aznap frissítve

Az elmúlt 24 órában 3715 új koronavírus-fertőzöttet jelentettek Spanyolországból szerdán, ez a szám a kijárási korlátozások júniusi feloldása óta a legmagasabb – írja az MTI.

A spanyol egészségügyi minisztérium adatai szerint a legtöbb új fertőzöttet, 1535-öt Madridból jelentették, ezt követi Baszkföld és Aragónia.

A Covid-19 betegségnek 14 új halálos áldozata van, ez a szám kevesebb mint az előző nap jelentett 21. Az elmúlt héten összesen 131 halálozást regisztráltak.

A minisztérium mindazonáltal leszögezte, a magas esetszámok a több tesztelésnek tulajdoníthatók, és az országban nem tapasztalható a vírus második hulláma. A tárca szerint a gócok mintegy 43 százaléka közösségi összejövetelekhez, 20 százalékuk pedig munkahelyekhez köthető.

Nyugat-Európában Spanyolországban a legmagasabb a regisztrált fertőzöttek száma, az országgal szemben több állam visszaállította a beutazási korlátozásokat. A spanyol egészségügyi hatóságok augusztus elején beismerték, hogy nem sikerült „tökéletesen” megakadályozniuk a vírus terjedését.

Az országban több régióban különböző mértékű korlátozásokat léptettek életbe, sok helyen ismét bezártak az éjszakai szórakozóhelyek. Az országban a regisztrált fertőzöttek száma átlépte a 360 ezret, a vírus okozta Covid-19 betegségben már 28 670-en haltak meg.

Franciaországban ismét ijesztő járványadatokat közöltek

A francia egészségügyi minisztérium legfrissebb adatai szerint az elmúlt 24 órában 3776 koronavírusos fertőzést mutattak ki, a szám az utóbbi öt napban már harmadszor emelkedett a háromezres küszöb fölé.

A szerdai közlemény szerint az összes fertőzött száma 225 043-ra nőtt. A  napi ingadozásokat kiszűrő hétnapos mozgó átlag jelenleg 2621. Ez a legrosszabb április 19-e óta, amikor Franciaország a járvány elleni küzdelem közepén járt, és a kormány szigorú korlátozásokat vezetett be. Akkor a mozgó átlag 2500 körül járt. A napi fertőzöttek száma is májusban volt utoljára ilyen magas. A francia hírügynökség meg is jegyzi, hogy a fejlemény váratlan a keddi 2238-as adat után.

Az elmúlt hét nap alatt 16 747 embert ért el a betegség. Kórházba szerdán 162-en kerültek, ami valamivel kevesebb, mint a keddi 185-ös adat. Egészségügyi intézményekben jelenleg 4806 embert kezelnek. A tesztek 3,1 százaléka bizonyult pozitívnak az előző napi 3 százalékkal szemben. Szerdán országszerte 21 gócpontot tartottak nyilván Franciaországban.

Rovatok