Index Vakbarát Hírportál

Franciaország legújabb gócpontja: az ország egyik legnépszerűbb naturista strandja

2020. augusztus 24., hétfő 14:16

Nagyjából 100 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Dél-Franciaországban, a népszerű cap d'agde-i naturista strandon

– írta hétfőn a Guardian. Rajtuk kívül mintegy ötven olyan fertőzött is felbukkant, akik korábban a Földközi-tenger partján fekvő fürdőhelyen jártak, de máshol derült ki, hogy elkapták a koronavírust. 310 ember eredményére még várnak, de a hatóságok „nagyon aggasztónak” nevezték a helyzetet, hiszen a gócponthoz kapcsolódó tesztek közel 30 százaléka bizonyult pozitívnak. Az eddigi adatok szerint a fertőzés négyszer gyorsabban terjedt a strandon, mint a közeli faluban.

Hérault megyében – ahol Cap d'Agde található – 38 fertőzöttet regisztráltak múlt hétfőn, és 57-et szerdán.

Franciaországban csaknem 4900 új esetet regisztráltak vasárnap, ami május óta a legnagyobb napi fertőzésszámnak számít. Szakértők szerint ez az adat nem magyarázható pusztán az elvégzett tesztek – Franciaországban heti 700 ezer szűrést végeznek – számának növekedésével. A vírus reprodukciós rátája most 1,34, ami azt jelenti, hogy minden tíz fertőzött további 13 embernek adja át a fertőzést.

A lélegeztetésre szoruló betegek száma azonban hetek óta stagnál, ami azzal is magyarázható, hogy a koronavírus négyszer olyan gyorsan terjed a 40 év alattiak körében, mint a 65 év felettiek között.

Rovatok