Index Vakbarát Hírportál

Trump: Hálatelt szívvel fogadom el az elnökjelöltséget

2020. augusztus 28., péntek 06:45

Az újraválasztására készülő jelenlegi amerikai elnök, Donald Trump elfogadta az elnökjelöltséget a republikánusok konvenciójának utolsó napján, csütörtökön, ezzel immár formálisan is elnökjelöltnek számít.

A Fehér Ház Rózsakertjében rendezett ünnepségen az elnök úgy fogalmazott , "hálával telt szívvel és határtalan optimizmussal" fogadta el pártja elnökjelöltségét. "Támogatásuk megtisztel" - mondta 70 perces beszéde elején az elnök, majd a már több mint 180 ezer halálos áldozattal járó, az Egyesült Államokat története legsúlyosabb gazdasági válságába taszító koronavírus-járványon elegánsan túllépve dicsérte azt a "különleges fejlődést", amelyet szavai szerint közösen értek el. Hozzátette, hogy a következő négy évre ugyanezt ígéri.

Az új elnöki ciklusban ismét a történelem legnagyszerűbb gazdaságát építjük újra, gyorsan viszatérünk a teljes foglalkoztatottsághoz, a növekvő jövedelmekhez és a rekord mértékű felvirágzáshoz.

Miközben az esemény zajlott, a Fehér Ház előtt több száz ember tüntetett Black Lives Matter-es és Trump-ellenes molinókkal.

A tiltakozást nem csak maga az elnök személye váltotta ki, hanem az újabb brutális rendőri visszaélés és az azt követő zavargások során elkövetett rasszista gyilkosságok miatt is. Később Trump-szimpatizáns ellentüntetők is érkeztek, és a két, egymásnak pattanó csoportot a rendőröknek kellett szétválasztani.

Rovatok