Index Vakbarát Hírportál

Tüntetés alatt lőttek agyon egy férfit Portlandben

2020. augusztus 30., vasárnap 13:29

Agyonlőttek az Egyesült Államokban egy férfit az Oregon állambeli Portlandben helyi idő szerint szombat este, miközben Donald Trump amerikai elnök támogatói és bírálói tüntetéseket tartottak a városban, írja az MTI.

Becslések szerint mintegy 2500 Trump-párti demonstráló több száz járművel konvojban vonult át a városon, és a menet összetűzésbe keveredett baloldali ellentüntető csoportokkal. Nem világos, pontosan milyen események vezettek a lövések eldördüléséhez, és a rendőrség nem erősítette meg, hogy a gyilkosság közvetlenül összefüggésbe hozható lenne a demonstrációkkal. Az áldozat a hírek szerint a Trump-párti menet tagja volt. A rendőrség vizsgálja az incidenst, nem közölték, ki lehetett az elkövető.

Portlandben azóta rendszeresek a tüntetések, hogy május végén Minneapolisban egy afroamerikai férfi meghalt egy brutális rendőri intézkedés következtében. Szerte az Egyesült Államokban heteken keresztül tömegek tüntettek a feketék elleni rendőri túlkapások miatt. Szerdán a Wisconsin állambeli Kenoshában tört ki lövöldözés tüntetők között, akkor két ember vesztette életét

Rovatok