Index Vakbarát Hírportál

Egy nap alatt négyezerrel nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma Spanyolországban

2020. szeptember 9., szerda 22:16

A spanyol egészségügyi szaktárca összesített adatai szerint 543 ezer fölé emelkedett az országosan eddig azonosított fertőzöttek száma – adta hírül az MTI. A koronavírus felerősödése jelentősen leterheli az egészségügyi ellátó rendszert Spanyolországban.

A múlt héten 246 ember halálát okozta a koronavírus-járvány, és összesen 29 628-ra nőtt az áldozatok száma.

Az új esetek csaknem negyven százalékát a madridi autonóm közösségből jelentették, ahol több mint 2500 embert kezelnek kórházban a vírus okozta megbetegedéssel, ami az ellátási kapacitások 17 százalékát foglalja le. Országosan hét százalék ez az arány.

A legnagyobb madridi orvosi szakszervezet, az Amyts jövő keddre sztrájkra hívta az alapellátásban dolgozó tagjait, hogy felhívják a figyelmet az egészségügyre nehezedő nyomásra. A munkavégzés feltételeiről kezdeményeztek tárgyalást a tartományi kormánynál, eddig sikertelenül. A szakszervezet érdemi tárgyalás esetén kész lemondani a sztrájkról.

A tanárok is megmozdulásokra készülnek szeptember 22-én és 23-án a madridi régióban. Szeptember 16-án pedig háromnapos országos diáksztrájk kezdődik, melynek célja a tanévkezdés biztonságának erősítése.

Rovatok