Index Vakbarát Hírportál

Október 1-jétől megnyitja határait Thaiföld

2020. szeptember 25., péntek 23:39

A hosszabb időtartamra érkező turisták számára mindössze egyhetes karantént kíván elrendelni a Thai Turisztikai és Sport Minisztérium – derül ki egy közösségi oldalon megjelent posztból.

A már korábban bejelentett úgynevezett Speciális Turista Vízummal (STV) kapcsolatos részletekről a jövő keddi kormányülésen számolnak be. A döntéshozók ezzel a lépéssel kívánják újra megnyitni a a határokat, és a gazdaságot fellendíteni. Április óta külföldiek nem léphettek be az országba, így a turizmusból élőknek semmilyen bevételi forrásuk nem volt hónapokon keresztül.

Mindössze 300 turista hetente nem elég a turizmus megmentéséhez, a hotelek feltöltéséhez, valamint az ebben a szektorban dolgozóknak. De figyelnünk kell arra, hogy legyen elegendő kapacitásunk a szükséges tesztek elvégzéséhez

– mondta a thai turisztikai és sportminiszter, Phiphat Ratchakitprakarn. Jelenleg Phuketen naponta maximum ezer tesztet tudnak végezni.

A thai kormány tervei szerint amennyiben a tesztelés során kevés fertőzöttet találnak, akkor a továbbiakban több turistát tudnak fogadni.

Rovatok