Index Vakbarát Hírportál

Hillary Clinton állt Trump lejárató kampánya mögött?

2020. október 1., csütörtök 07:29

Hillary Clinton,  a demokraták 2016-os elnökjelöltje  hagyta jóvá azt a tervet, hogy Donald Trump ellen vizsgálatot és kampányt indítsanak  oroszokkal folytatott összejátszás miatt. Ez derül ki  az amerikai kémszervezeteket tömörítő Országos Hírszerzési Igazgatóság dokumentumaiból, amelyek titkosítását kedden este oldották fel. 

Az FBI akkori igazgatóját is beidézték a washingtoni Szenátus igazságügyi bizottsága elé, mivel az igazságügyi minisztérium szerint törvénytelenül hallgatták le a később elnökké választott Trump volt nemzetbiztonsági tanácsadóját és négy további munkatársát. A jelentés kifogásolta a megfigyelés alapjául szolgáló tények valódiságát és a nyomozás elrendelésének jogszerűségét.     

James Comey a meghallgatáson azt állította: ha tudott volna a szabálytalanságokról, nem rendeli el a megfigyeléseket. Azt  tagadta, hogy magát Trumpot is lehallgatták volna.

Donald Trump a meghallgatáshoz időzítve közösségi oldalán közzétette Ted Cruz texasi republikánus szenátor Comeyhez intézett szavait:

Ön vagy tudatosan korrupt volt vagy szánalmasan hozzá nem értő, és én nem hiszem, hogy hozzá nem értő lett volna.

Rovatok