Index Vakbarát Hírportál

A populista jobboldali vezetőket jobban sújtja a kór

2020. október 2., péntek 08:45

Miután Donald Trump nemrégiben Twitter fiókján bejelentette hogy koronavírusos, érdekes mintázat látszik kirajzolódni. A nyugati világ politikai vezetői közül az amerikai elnök a harmadik jobboldali populista politikus aki elkapta a kórt. 

Boris Johnson brit miniszerelnök volt az első, akinél koronavírus fertőzést diagnosztizáltak,  ő egy hétre kórházba, sőt három napra intenzív osztályra is került . Jair Bolsonaro brazil elnök, aki nagy visszhangot kiváltó kijelentéseivel többször kritizálta a vírus megfékezésére tett intézkedéseket, és látványosan nem viselt egyetlen alkalommal sem maszkot, szintén elkapta a fertőzést.  Ő magasabb kora ellenére nem került kórházba , hogy ehhez hozzájárult-e az általa – Trump elnök által is szedett malária gyógyszer –, arról nem szólnak a hírek.

És végezetül itt van maga Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke. Nála milyen tünetek jelentkeznek, hogy befolyásolja az elnökválasztási küzdelmet, illetve a közelgő elnöki vita megrendezését a mai hír, még korai lenne találgatni.

Érdekes módon baloldali, hatalomban lévő, fertőzött, vezető nyugati politikusról egyelőre nem érkezett hír.

Rovatok