Index Vakbarát Hírportál

Elhalasztják az új lengyel miniszterek beiktatását a koronavírus miatt

2020. október 5., hétfő 19:17

Elhalasztják az átalakított lengyel kormány új tagjainak hétfőre tervezett beiktatását a kijelölt oktatási miniszter pozitív vírustesztje miatt. A beiktatást kedden fogják megtartani,  jelentette be Piotr Müller kormányszóvivő.

A kormányátalakítás nyomán összevont köz- és felsőoktatási tárcák élére jelölt Przemyslaw Czarnek hétfő délelőtt közölte Twitter-bejegyzésben: reggel rosszul érezte magát, és mivel nem akarta az esetleges fertőzés veszélyének kitenni az államfőt és a kormány tagjait, elvégeztette a vírustesztet, amely pozitív lett. Közlése szerint a közérzete jó – számolt be az MTI.

A kormányszóvivő a Twitteren közölte: Czarnek pozitív vírustesztje miatt kontaktvizsgálat zajlik, többek között munkatársai körében. Az államfői hivatal egyelőre nem reagált a fejleményekre, a beiktatás új időpontja még nem ismert.

Morawiecki múlt héten ismertette az új kormány összetételét, valamint hogy a több tárca összevonásával is járó átalakítás nyomán húszról tizennégyre csökken a minisztériumok száma. A kormány új tagjai között lesz kormányfőhelyettesként Jaroslaw Kaczynski, a kormányzó Jog és Igazságosság párt elnöke.

Rovatok