Index Vakbarát Hírportál

Magyarország gyorssegélyt indít Örményországba

2020. október 5., hétfő 12:43

Magyarország 20 millió forintos gyorssegéllyel támogatja a karabahi fegyveres összetűzések elől elmenekült civilek örményországi rehabilitációját.

Erről Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár számolt be közösségi oldalán. 

A politikus reagált azokra a támadásokra, amelyek az azeri oldal egyoldalú támogatását és a segítségnyújtás elmaradását kérték számon az Orbán-kormányon és magán az államtitkáron. 

A hirtelen keresztényvédővé avanzsált politikusok ártatlan emberek tucatjainak tragikus halálát saját politikai érdekeikre felhasználva kérték rajtam számon a nyilatkozatot 

– hangoztatja Azbej Tristan, válaszul a Hungary Helps program alapelvét idézve:

számunkra a tett az első, a szó második.

Hungary Helps  Magyarország segít program most a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet  és a Magyar Református Szeretetszolgálat közreműködésével juttatja el a gyorssegélyt Örményországba.

Az államtitkár hangsúlyozza:

Magyarország a béke pártján áll, és a konfliktus tárgyalásos megoldását támogatja. Az emberi szolidaritásunk egyetemes, így együttérzünk minden ártatlanul szenvedővel.

Rovatok