Index Vakbarát Hírportál

Potyautasok akarták átvenni az irányítást egy tanker felett a La Manche csatornán

2020. október 26., hétfő 07:12

Hét embert őrizetbe vettek vasárnap a La Manche csatornában található Wight-sziget mellett egy tankeren kialakult incidens nyomán a brit különleges alakulatok – közölte a londoni védelmi minisztérium.

Előzőleg többórás nagyszabású rendőrségi művelet folyt a Nave Andromeda fedélzetén, és a hajó körül több mérföldre lezárták a térséget. A műveletben a parti őrség helikopterei is részt vettek. 

A fegyveres erők azután avatkoztak közbe, hogy több potyautas megfenyegette a hajó legénységét. A tengeri hajóforgalmat figyelő MarineTraffic.com internetes portál szerint a tanker több órán át cikcakkban haladt a Wight-sziget partjai előtt, és valószínűsítették, hogy a hajót eltérítették. Később a tulajdonosok ezt cáfolták.

A libériai zászló alatt hajózó 42 ezer tonnás tanker október elején futott ki Nigériából, és vasárnap reggel kellett volna megérkeznie Southampton kikötőjébe. A potyautasokkal kialakult konfliktus  azonban megakadályozta ezt. A katonai bevetésben a legénységnek nem esett bántódása.

Rovatok