Index Vakbarát Hírportál

Armageddon Párizsban – 706 kilométeres dugó alakult ki a lezárás miatt

2020. október 30., péntek 18:12

A ladbible.com közölte azt a megdöbbentő képet, amely a teljesen bedugult francia fővárost mutatja. Az október 29-én este készült felvételen rekord méretű közlekedési dugó látható, amely teljesen megbénította Párizs közlekedését. Az október 30-tól elrendelt lezárás előtt rengetegen indultak útnak, így 706 kilométeren állt le az autós forgalom. 

A Sébastopol Boulevard-t és környékét mutató, csütörtök este készült felvételen jól látszik a rekordnagyságú torlódás, amely a Sytadin elnevezésű forgalomfigyelő rendszer szerint a tavalyi, tömegközlekedési sztrájkok idején mért 629 kilométeres dugó rekordját is felülmúlja.

Michael E. Webber a Twitter-üzenetében közzétett légi felvétel mellé írt szövegében apokaliptikus képet festett a helyzetről:

Hihetetlen dugó Párizsban, ahogy sokan megpróbálják elhagyni a várost az este kilenckor kezdődő kijárási tilalom és az éjfélkor kezdődő lezárás előtt. Alig mozognak az autók, ameddig a szem ellát. Állandó a dudálás, és kiabáló, frusztrált sofőröket látni mindenhol. Még az éttermek is tele vannak, mert a minimum egy hónapig tartó lezárás előtt sokan az utolsó szabad vacsorájukat költik. 

Rovatok