Index Vakbarát Hírportál

A hollandoknál újra nőtt a fertőzöttek száma

2020. november 13., péntek 21:02

Hollandiában megint növekszik a koronavírussal fertőzöttek száma. Három nappal ezelőtt még erőteljesen csökkent a betegek száma. A legfrissebb statisztikák szerint nyolc százalékkal több a pozitív teszt, mint a hét elején – írja az MTI. 

A holland közegészségügyi hivatal jelentése szerint, az elmúlt hét napban több mint 26 500 új esetet azonosítottak, a vírus melegágya továbbra is a három nagyváros: Amszterdam, Rotterdam és Hága. A héten naponta átlagosan 68-an veszették életüket a járvány okozta betegségben, 15 százalékkal többen, mint egy hete.

Az egészségügyi szakértők szerint a halálesetek alakulása nagyrészben függ attól, hogy a vírus milyen mértékben terjed az idősotthonokban. A koronavírus az ország 680 időseket ellátó intézményében jelent meg az előző két héten, míg az első hullám idején összesen 828-ban.

A szakemberek azt is megerősítették, hogy a tavasztól nyárig terjedő járványidőszakban körülbelül 10 ezer ember eshetett áldozatul a koronavírusnak, azonban közülük csak hatezer tesztje volt pozitív. A 17,5 millió lakost számláló országban eddig hivatalosan 8375-en haltak meg a járvány okozta betegségben.

Rovatok