Index Vakbarát Hírportál

Fűvel töltött káposzta miatt körözik a 82 éves román nőt

2020. november 13., péntek 07:31

Ausztráliába szökött a 82 esztendős Elena Mladin, miután nem mindennapi töltött káposztával igyekezett kedveskedni engedély nélküli vezetésért börtönben ülő unokaöccsének. Az Euronews információi szerint a néni ezzel a legidősebb személy, aki szerepel a román rendőrség körözési listáján.

A nyomozók szerint Mladin még 2014-ben próbált marihuánás káposztát a börtönbe csempészni, a csomag azonban fennakadt a börtönőrök ellenőrzésén, így az soha nem jutott el a címzetthez.

Az akkor megindított büntetőjogi nyomozás során csaknem két kilogramm kannabiszt találtak az idős hölgy otthonában. Elena Mladint többször beidézték, azonban nem jelent meg a bíróságon.

A Mehedinți Megyei Törvényszék szerint a 82 éves drogcsempész néni az ausztráliai Campbelltown-ba menekült, ahonnan egészségügyi problémákra hivatkozva nem óhajt Romániába visszatérni. A törvényszék azért távollétében első ízben négy év börtönre ítélte, amit fellebbezést követően két évre csökkentettek a vádlott idős korára és büntetlen előéletére való tekintettel. 

Az Ausztráliából történő kiadatási procedúra azonban nem lesz egyszerű, mivel a néninek még a szigetország saját jogi eljárásában is részt kell vennie a kiadatás szükségességének kérdésében.

Rovatok