Index Vakbarát Hírportál

Szlovák miniszterek fittyet hánynak a látogatási tilalomra

2020. november 25., szerda 11:11

A szlovák kormány több miniszterének fogalma sem volt arról, hogy tegnap a koalíciós tanács Boris Kollár (Sme rodina) kórházi ágyánál tárgyalt.

A szlovák házelnök október végén sérült meg súlyosan egy autóbalesetben – írta az Ujszo.com. Ismeretes, a járvány miatt viszont tilosak a kórházi látogatások. 

Marek Krajčí (OľaNO) egészségügyi miniszter nem tudott hozzászólni a találkozóhoz, de annyit mondott, hogy beszélni fog Igor Matovič (OľaNO) kormányfővel, hiszen a látogatások tilosak a kórházakban. Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter azt állítja, hogy Kollár hívta meg a koalíciós partnereket, és hogy ő volt az, aki elintézte a dolgot, őt kell kérdezni. Andrej Doležal (Sme rodina) közlekedési miniszter szerint, ha a találkozó fontos volt, ő is meggondolta volna, hogy elmenjen, a látogatási tilalom ellenére. 

Milan Krajniak (Sme rodina) munkaügyi miniszter jelezte: Kollárhoz egyéni bejárás van, így a találkozóra volt tér és lehetőség. Natália Milanová (OľaNO) kulturális miniszter és Ján Mičioský (OľaNO) földművelésügyi miniszter nem tudtak a találkozóról.

Rovatok