Index Vakbarát Hírportál

Szájer Józsefnél nem voltak iratok, drog viszont igen

2020. december 1., kedd 17:07

Drogot találtak annak a J. S.-nek a hátizsákjában, aki a brüsszeli orgia helyszínéről menekült – áll abban a közleményben, amelyet a brüsszeli ügyészség juttatott el a Euronewshoz. A J. S. monogram a Fidesz európai parlamenti képviselőjét, Szájer Józsefet jelenti, aki már el is ismerte, hogy érintett a szexbotrányban, a közleményében viszont tagadta, hogy drog lett volna nála. 

Kábítószert nem fogyasztottam, a rendőrségnek helyben felajánlottam, hogy készüljön hivatalos teszt, de ezt nem tették. A rendőrség szerint ecstasy tablettát találtak. Az nem az enyém.

– írta.

Brüsszeli ügyészségi közlések szerint J. S. az ereszcsatornán leereszkedve menekült az orgia helyszínéről vérben úszó kézzel. Egy járókelő riasztotta miatta a rendőröket. Nem voltak nála a személyi okmányai, hazakísérték, ahol diplomata-útlevéllel igazolta magát. Kábítószerrel való visszaélés és a járványügyi szabályok megszegése miatt eljárást indítottak ellene. Az ügyben összesen 20 ember ellen indult eljárás. 

A Politico úgy tudja, hogy az orgián részt vevő 25 férfi – köztük diplomaták és egy EP-képviselő – meztelen volt. 

A J. S. elleni eljárás akkor folytatódik majd, ha az Európai Parlament felfüggeszti a mentelmi jogát. A brüsszeli ügyészségi közleményben szereplő férfi 1961-ben született, ugyanúgy, mint Szájer József.

Szájer József a Fidesz egyik legismertebb, legsikeresebb politikusa. 1988-ban részt vett a Fidesz megalapításában.

A Fidesz-KDNP EP-képviselőcsoportja közleményben reagált

Szájer József helyes döntést hozott, amikor lemondott Európai Parlamenti képviselői tisztségéről. Az egyedüli helyes döntést hozta meg. Döntését tudomásul vesszük, mint ahogy tudomásul vesszük azt is, hogy bocsánatot kért családjától, a politikai közösségétől és a választóktól

– közölte a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja.

Rovatok